Wie zijn wij ?

WOKenergie is een VZW, opgericht eind 2020, die zich tot taak gesteld heeft de energietransitie te ondersteunen en te versnellen in de gemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem.

WOKenergie stimuleert burgerparticipatie, in vorm van investering of deelname, in projecten die het energiegebruik reduceren en lokaal hernieuwbare energie produceren.

WOKenergie verzorgt daarom infosessies, sensibiliserings- en wervingsacties voor de participatie van burgers, lokale besturen en lokale economische spelers in deze projecten.

WOKenergie werkt als lokale antenne voor bestaande energiecoöperatieven, zoals bijvoorbeeld DRUIFKRACHT (druifkracht.be), die al projecten lopende heeft in Kraainem (Gemeentehuis, gemeentelijke loods en sporthal).

WOKenergie ontstond in 2020 uit de groep energie van WoK in Transitie en is het resultaat van een initiatief van het Vlaamse gewest en de provincie Vlaams Brabant via het coachingstraject LICHT (Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie), en ook de wens van de gemeenten Wezembeek-Oppem en Kraainem om een burgerorganisatie op te richten die coöperatieve projecten voor energietransitie ontwikkelt.

WOKenergie is een erkende vereniging van de gemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem.

WOKenergie bestaat momenteel uit:

Bernard SlachmuylderVoorzitter
Benoît MatthysSecretaris
Robert De LillePenningmeester
Bart BolsAdministrator
Michel GaillezAdministrator
Adrian HielAdministrator
Yves GobertLid

Contact

info@wokenergie.be
0478 66 72 68

Sluit aan !

Aarzel niet om u bij ons aan te sluiten en ons een handje te helpen! Wat uw vaardigheden en beschikbare tijd ook zijn, u kunt zeker met ons bijdragen om de energietransitie in onze gemeenten te versnellen; het enige wat we vragen is dat u in lijn ligt met onze doelstellingen 😉

Om vast lid te worden van WOKenergie moet u per e-mail contact opnemen met de vereniging en uw motivatie aangeven; u moet een natuurlijk persoon zijn (min. 18 jaar) of een rechtspersoon met een directe band met een van onze gemeenten (of beide): woonplaats, werkplek, bedrijf, vereniging,…

Steun ons !

U kunt onze actie ook gewoon steunen door toegetreden lid te worden: u hoeft alleen maar uw bijdrage (vrij bedrag, minimaal 10€/jaar) te storten op ons rekeningnummer:

WOKenergie
BE55 5230 8127 3244
Mededeling: jaar, naam & voornaam

Het is ook mogelijk, en wij raden het aan, om een jaarlijkse overschrijving in te stellen op 22 oktober, Wereld Energiedag. Wij geven de voorkeur aan deze oplossing omdat wij zo onze begroting op middellange termijn kunnen plannen en onze campagnes dus efficiënter kunnen plannen.

Uw financiële steun is cruciaal om ons te helpen onze missie te vervullen en zo de energietransitie van vele gezinnen in Wezembeek-Oppem en Kraainem te vergemakkelijken.

Een energiek dank.


Statuten van de VZW

U kunt de statuten van de VZW WOKenergie raadplegen via deze link.