Wie zijn wij ?

WOKenergie is een VZW, opgericht eind 2020, die zich tot taak gesteld heeft de energietransitie te ondersteunen en te versnellen in de gemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem.

WOKenergie stimuleert burgerparticipatie, in vorm van investering of deelname, in projecten die het energiegebruik reduceren en lokaal hernieuwbare energie produceren.

WOKenergie verzorgt daarom infosessies, sensibiliserings- en wervingsacties voor de participatie van burgers, lokale besturen en lokale economische spelers in deze projecten.

WOKenergie werkt als lokale antenne voor bestaande energiecoöperatieven, zoals bijvoorbeeld DRUIFKRACHT (druifkracht.be), die al projecten lopende heeft in Kraainem (Gemeentehuis, gemeentelijke loods en sporthal).

WOKenergie ontstond in 2020 uit de groep energie van WoK in Transitie (wokintransitie.be) en is het resultaat van een initiatief van het Vlaamse gewest en de provincie Vlaams Brabant via het coachingstraject LICHT (Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie).

Bernard SlachmuylderVoorzitter
Benoît MatthysSecretaris
Robert De LillePenningmeester
Bart BolsAdministrator
Michel GaillezAdministrator
Adrian HielAdministrator
Yves GobertLid

Contact

info@wokenergie.be
0478 66 72 68